Cukormentes torta

Cukormentes torta készítményeinket az egészséges életmódot kedvelő tortaimádóknak készítjük. Habos és klasszikus cukormentes tortákkal várunk!

Cukormentes torta rendelés - Rendelj online vagy telefonon cukormentes finomságainkból!

Finomat, egészségesen, cukormentesen! 

 

 

Mivel készítjük cukormentes tortáinkat, termékeinket?

Kétféle édesítőszert használunk cukormentes torta készítése során:

Eritrit

Az eritrit természetes úton képződő cukoralkohol, amelyet a cukor erjesztésével állítanak elő. A cukornál mintegy 30%-kal kevésbé édes, de grammonként mindössze 0,2 kalória van benne, amely gyakorlatilag nullának tekinthető. Egészségügyi előnye, hogy a legnagyobb része felszívódik a vékonybélben, csak nagyon minimális mennyiség kerül a vastagbélbe, így nem okoz bélproblémákat. Utóíze minimális, csak az ízekre, aromákra érzékenyek éreznek valami kis utóízt a fogyasztása során. 
 

Maltitol

A másik a maltitol, ami kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer. Édesítő hatása közel azonos a cukoréval, ezért alkalmazása során nincs szükség egyéb hozzáadott mesterséges édesítőszerekre. Önmagában is természetes édességet biztosít úgy, hogy kíméli a fogakat, 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak- diabetikus táplálék előállítása során a maltitol jelenleg a legideálisabb édesítőszer. Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20-30), ezért a legideálisabb édesítőszer (nem csak) cukorbetegek számára. A tiszta maltitol hasznosításához az emberi szervezet nem igényel inzulint, ezért diabetikus készítményekben kiválóan alkalmazható.
Top