Egyedi Marcipán torta

Mi az a marcipán? Te tudod?

A marcipán egy széles körben elterjed cukrászipari alapanyag. Blansírozott, édes manulából és egy rész őrölt cukorból, vízzel sziruposra főzött massza, amihez pár szem keserű mandulát adagolnak, ez adja a marcipán jellegzetes ízét. A marcipán rózsa olajjal összedolgozva már a középkorban a felső osztály kedvenc csemegéje volt. Akkoriban a cukor nagyon drága volt, ezért elsősorban a királyi asztalok nyalánkságának számított a marcipán. Thomas Mann a háremek csemegéje néven említette a marcipánt.

Marcipán készítése

A cukrászok többsége a marcipánt mandulabélből és porcukorból készíti. A cukrot a vízzel sziruposra kell főzni, majd kissé meghűtve a szirupot elegyítik a cukros mandulával. A kapott masszát összegyúrják, majd simára nyújtják.

A marcipán jellegzetes ízét úgy lehet elérni, hogy 100% édes mandulaszemhez 5% keserű mandulát is hozzáadnak a készítéskor.

A színes marcipánbevonatokat és marcipán figurákat 96%-os alkoholban feloldott ételfestékkel kell összekeverni és a mandula masszával alaposan, egyenletesen összegyúrni. Így bármilyen színű marcipánt készíthetünk.


Torta összeállítása


* Tűzijáték, gyerta rendelés esetén kérjük írd le a megjegyzésben hány darabot szeretnél, és milyen számokat számgyertya esetén!

** Tortáinkat el tudjuk készíteni kukorica - és/vagy rizslisztből is, ezeket gluténmentesnek ugyan nem nevezhetjük, mert maga a cukrászüzem használ glutén tartalmú alapanyagokat is, de mentes tortáinkat nagy odafigyeléssel készítjük.
Sajnos így sem mondhatjuk, hogy gluténmentesek ezek a torták.
Amennyiben van kérdése nyugodtan hivja ügyfélszolgálatunkat!


Rendelés adatai

Egyedi tortarendelés menete

1. Add meg Nekünk milyen tortát szeretnél!

2. Mi megnézzük igényeidet, szükség esetén telefonon egyeztetünk Veled!

3. Megírjuk Neked egyedi tortád elkészítési díját!

4. Ha elfogadod ajánlatunkat és elutalod az előleg díját (50%), akkor tudjuk teljesíteni rendelésed.

5. Eljössz érte, vagy kivisszük mi Budapesten belül!

6. Kifizeted a fennmaradt díjat átvételkor!

Fizetési módok

Átutalás

Átvételkor készpénz

 


Top